11/02/2022

Kemin kaupunki

Kemin kaupungin konesali uudistettiin Nutanixin hyperkonvergoidulla konesaliratkaisulla .

Uusi konesaliratkaisu tarjoaa vikasietoisuutta ja suorituskykyä tärkeiden tietojärjestelmien sekä tietotekniikkapalveluiden tuottamiseen. Helposti hallittava ja kustannustehokas ratkaisu on vapauttanut kiireisen tietohallinnon aikaa tuottavampaan kehitystyöhön.

”Konesalimme sisälsi aiemmin eri valmistajien palvelimia ja tallennuslaitteita. Halusimme uudistaa ympäristöämme sekä parantaa skaalautuvuutta, suorituskykyä, hallittavuutta sekä kustannustehokkuutta. Integroiduista konesaliratkaisuista Nutanixin ratkaisu osoittautui parhaaksi”, kertoo Kemin kaupungin tietohallintojohtaja Reijo Konu.

”NetNordicin asiantuntijat tuntevat ympäristömme jo vuosien takaa, ja suunnittelimme yhteistyössä meille soveltuvan kokonaisuuden.”

Kemin kaupungin ei tarvinnut hankkia erikseen tallennusverkkoa, ja Nutanix tarjoaa Acropolis-virtualisointialustan veloituksetta. ”Se on osoittautunut hyväksi alustaksi”, sanoo Konu. ”Konesalin hallinta hoituu yhdellä työkalulla, ja aiempaa selvästi helpommin. IT-asiantuntijoidemme aikaa on vapautunut ylläpidosta tuottavampaan kehitystyöhön.”

”En ole aiemmin nähnyt näin hyvin toteutettua siirtymää uuteen konesaliteknologiaan.”
Reijo Konu, Kemin kaupunki

Vikasietoinen konesaliarkkitehtuuri

Kemin kaupungin tietohallinto huolehtii itsenäisesti konesalin ylläpidosta, ja hallitsee SAN-verkkoa sekä laskentatehoa ja levytilaa. Kapasiteettia voidaan kasvattaa järjestelmän päällä ollessa, ja käyttöliittymä tarjoaa läpinäkyvyyden konesaliresurssien käyttöasteisiin. IT-yksikkö voi hyödyntää joustavasti myös nopeita SSD-levyjä.

”Saamme nopeasti lisää levytilaa ja laskentatehoa. Vikasietoisuus on viety erittäin korkealle tasolle, ja konesalimme on ’kolmennettu’ jokaisen komponentin osalta. Tärkeimpien tietojärjestelmien pitää toimia 24/7. Konesalipalvelut ja tietoverkko liittyvät laajasti Kemin kaupungin ja lähikuntiemme terveydenhuollon perustoimintoihin.”

Konesalissa pyörii muun muassa osa potilastietojärjestelmästä, muut sähköiset tietojärjestelmät sekä kamera- ja kiinteistövalvonnan järjestelmät. Kemin tietohallinto tekee tiivistä yhteistyötä noin 64.000 henkilöä palvelevan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kanssa. Kemin konesalista tuotetaan sairaanhoitopiirin koko materiaalihallinnan tietojärjestelmä.

Siirtyminen uuteen sujui hyvin

Ympäristön uudistaminen, eli siirtyminen vanhoista konesalilaitteista ja noin 60 palvelimesta uuteen sujui kahdessa päivässä sisältäen datan siirrot avaimet käteen -palveluna. ”Halusimme varmistaa nopean ja mahdollisimman häiriöttömän siirtymisen uuteen ympäristöön. Suurten tietojärjestelmien katkokset tehtiin yöllä. En ole aiemmin nähnyt näin hyvin toteutettua siirtymää uuteen konesaliteknologiaan.”

”Etukäteen ei ole täyttä varmuutta siitä mikä on eri tietojärjestelmien käytettävyys uudella teknologialla. Suorituskyky on ollut hyvällä tasolla, emmekä ole havainneet pullonkauloja”, painottaa Konu. ”Nykyinen ympäristö on aiempaa kustannustehokkaampi, ja voimme keskittyä paremmin käyttäjille tärkeiden järjestelmien uudistamiseen sekä kehittämiseen. Ympäristön hallittavuus on huomattavasti helpompaa.”

Tietohallinto tukee alueen elinkeinostrategiaa

Hallituksen ajamat mittavat uudistukset, EU:n tietosuoja-asetus sekä Kaidin suunnitelmat rakentaa Kemiin noin 900 miljoonan euron biojalostamo voivat vaikuttaa merkittävästi kaupungin tietohallintoon.

”IT-yksikkömme tukee Kemin kaupungin ja lähikuntien elinkeinostrategiaa. Voimme toteuttaa nopeasti tehokkaita kuituyhteyksiä, mikäli alueelle tehdään suuria investointeja. Rakensimme muun muassa Kemin Lumilinnaan langattomat verkkoyhteydet. Olemme myös varautuneet hyvissä ajoin EU:n tietosuoja-asetukseen, ja uudistetusta konesaliympäristöstä on ollut meille tältäkin osin hyötyä. Konesalin ja verkon tietoturva on korkealuokkaista.”

Kemin kaupungin IT-asiantuntijat ovat osallistuneet myös NetNordicin koulutuksiin. ”NetNordicin asiantuntijoilla on kokemusta ja kyvykkyyttä keskittyä meille tärkeisiin asioihin. Heidän antamat lupaukset pitivät myös siirtymävaiheen osalta.”

NetNordic toteutti Kemin kaupungille:

Nutanixin skaalautuvan ja vikasietoisen hyperkonvergoidun konesaliratkaisun (palvelimet, tallennusratkaisut, konesaliverkot, virtualisointialusta) suunnittelun, testauksen ja käyttöönoton.
Tukipalvelut ja tarpeen mukaan IT-konsultointia vuoteen 2022 saakka.


Ota yhteyttä meihin tästä!

Soita meille suoraan puhelinnumeroomme +358 20 743 8000, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info.fi@netnordic.com tai täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Kiitos!

Contact by mail