Contact by mail

NetNordic voitti EMEA-alueen Splunk Boss of the SOC -kilpailun

Tietoturva

02/06/2023


NetNordic osallistui ”Splunk Boss of the SOC” -haasteeseen ja voitti! Yli 350 osallistuneen tiimin joukosta NetNordic SOC osoitti huippuosaamisemme ja sai kunniakkaan ensimmäisen sijan.
Boss of the SOC -kilpailu on sinisen joukkueen versio Capture the flag -kilpailusta, ja SOC-turvallisuusanalyytikkomme joutuivat ratkaisemaan realistisia tapahtumatietoja ja hälytyksiä kovassa aikapaineessa.

Kilpailun aikana kilpailijat vastaavat sarjan kysymyksiin tietoturvaan liittyvistä skenaarioista, joiden vaikeusaste on erilainen. Pisteitä saadaan sitten sekä tarkkuudesta että nopeudesta. BOTS-skenaariossa osallistujia haastetaan jäljittämään vaiheet, jotka johtivat kyberturvallisuusvälikohtaukseen, ja määrittämään vaaratilanteen laajuus. Tämänvuotisessa Boss of the SOC -tapahtumassa oli yli 16 paikkaa ja yli 1100 samanaikaista pelaajaa, jotka osallistuivat neljän tunnin mittaiseen kilpailuun.

Joukkueemme nimi ”NetNordic Lions” tulee yhteistyöstämme Wildhood-säätiön kanssa, jossa tuemme ylpeänä Akashingaa – maailman ensimmäistä naispuolista salametsästyksen vastaista yksikköä. Yhdessä heidän kanssaan toimimme ensimmäisenä ja viimeisenä puolustuslinjana sekä villieläinten että luonnon puolesta.

Our cyber security experience and knowledge is both deep and wide, meaning that we can utilize any tools given to us and work under extreme high time pressure.

Nicolas Samaneh

Kilpailu tarjosi NetNordicille tilaisuuden esitellä asiantuntijuuttamme ja taitojamme todellisten kyberturvallisuusvälikohtausten tunnistamisessa, tutkimisessa ja niihin vastaamisessa simuloidussa SOC-ympäristössä. NetNordicin tietoturva-analyytikot käyttivät tietämystään tosielämän tietoturvaloukkauksista ja kokemustamme niiden tutkimisesta löytääkseen jälkiä lokitiedostoista ja pystyäkseen vastaamaan kysymyksiin mahdollisimman nopeasti. NetNordic Lions -voittomme on osoitus tiimimme jokaisen SOC-asiantuntijan omistautumisesta, kovasta työstä ja asiantuntemuksesta: Nicolas Samaneh, Saku Mikola, Onni Knuutila ja Lauri Rantasalo – olemme kaikki todella ylpeitä teistä! Tämä on uskomaton saavutus.

For us, it was like a normal workday, because this is quite similar to how we work with each other as a team, every day.

Nicolas Samaneh

Kilpailu päättyi 240 stressaavan minuutin jälkeen. Kilpailun voittaminen osoittaa, että olemme sitoutuneet pysymään teknologian ja alan trendien edellä. Tulostaululla näkyi 354 osallistunutta tiimiä, ja 10 parasta edustaa EMEA-alueen puolustavan kyberturvallisuuden alan parhaimmistoa.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa –

Security-Testing-Web-1

Miksi valita NetNordic SOC?

SOC-palvelu koostuu uusimmasta teknologiasta, resursseista ja työkaluista sekä ammattitaitoisesta ja nopeasta häiriötilanteisiin reagoivasta tiimistämme, joka valvoo verkkoja 24/7/365.

NetNordicin tietoturva-asiantuntijat

ncident Response Team on omistautunut ryhmä korkean tason ammattilaisia, jotka ovat valmiita auttamaan asiakkaitamme missä tahansa organisaation IT-hätätilanteessa.

NetNordic_SOC

NetNordic SOC

Security Operations Center, tuttavallisemmin SOC-palvelu, tuo turvan yritykseesi osaavan henkilöstön, lokienhallinnan, tietoturvavalvonnan ja poikkeusten käsittelyn avulla – aina kiinteään hintaan.

 

Viimeisimmät sisällöt - Tietoturva