Contact by mail

NetNordic tukee Wildhood Foundationia

NetNordic tukee Wildhood Foundationia, joka tiedon keräämisen ja levittämisen avulla edistää uhanalaisten lajien ja erämaa-alueiden tehokasta suojelua Afrikassa. Wildhood keskittyy ekosysteemeihin, jotka ovat kriittisiä biologiselle monimuotoisuudelle ja tuhansille luonnonvaraisille eläimille, kasveille ja puille. Nykyään Wildhood suojelee miljoona hehtaaria erämaata Etelä-Afrikassa ja Zimbabwessa, ja kun työ laajenee Botswanaan ja Mosambikiin, salkku kasvaa vielä 3 miljoonalla hehtaarilla. Pitkän aikavälin tavoitteena on palauttaa alkuperäiset vaellusreitit, jotta norsut ja muut lajit voivat liikkua vapaasti maiden välillä.

Tukemalla Wildhood Foundationia NetNordic edistää myönteistä kehitystä eläinten, luonnon, naisten ja lasten puolesta Etelä-Afrikassa.

Norsupopulaatio on vähentynyt
96
%
100 vuodessa.
Kestää vain
20
vuotta, kunnes laji on kuollut sukupuuttoon.

Naispuoliset puistonvartijat

Wildhoodin kautta tuemme Akashingaa – maailman ensimmäistä naispuolista puistonvartijajoukkoa, joka suojelee yhtä Afrikan viimeisistä suurista elefanttikannoista. Sen jälkeen, kun Akashinga aloitti partioimisen Sambesin laaksossa, salametsästys on vähentynyt 80 prosenttia, ja norsut ovat alkaneet palata alueille, joita ne aiemmin pakenivat. Nykyään Wildhood työllistää 175 puistonvartijaa, jotka suojelevat puolta miljoonaa hehtaaria erämaata. Tavoitteena on, että vuoteen 2026 mennessä työllistettynä on 1000 naista, ja me odotamme innolla, että voimme olla mukana tekemässä tuon matkan mahdolliseksi.

Uhka biologiselle monimuotoisuudelle

Koskaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa luontoon ei ole kohdistunut yhtä suuria paineita kuin nyt. Ekosysteemit, joista ihmiset ja muut lajit ovat riippuvaisia, katoavat yhä nopeammin, ja YK:n tiedepaneelin mukaan miljoona kasvi- ja eläinlajia on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Biologiseen monimuotoisuuteen kohdistuvaa uhkaa pidetään ilmastonmuutosta vakavampana, ja Maailman talousfoorumi on jo useana vuonna peräkkäin nostanut sen yhdeksi suurimmista globaaleista riskeistä.

Joka vuosi 20 000 norsua tapetaan laittomassa norsunluun metsästyksessä, ja koska Afrikan mantereella on jäljellä enää noin 350 000 norsua, lajin pelastaminen sukupuutolta on kilpajuoksua aikaa vastaan. Salametsästys on yksi suurimmista yksittäisistä uhkista biologiselle monimuotoisuudelle ja kestäville ekosysteemeille. Luonnonvaraisten eläinten ja niiden elinympäristöjen suojelu on maailmanlaajuinen huolenaihe paitsi kestävän kehityksen myös turvallisuuspolitiikan näkökulmasta, sillä kauppa ruokkii järjestäytynyttä rikollisuutta ja aiheuttaa epävakautta paikallisyhteisöissä.

Salametsästystä vähennetty
80
%
4 vuodessa.
Pidätyksiä tehty
1200
+
rikoksista villieläimiä ja luontoa vastaan.

”Wildhood on todiste siitä, että pienellä organisaatiolla voi olla suuri merkitys. Nykyään osallistumme 1 000 000 hehtaarin erämaan suojeluun eteläisessä Afrikassa. Yhdessä lahjoittajiemme ja kumppaneidemme kanssa olemme luomassa maailmaa, jossa sarvikuonot, leijonat ja norsut säilyvät luonnossa tuleville sukupolville!”

Filippa Tarras-Wahlberg
Wildhood Foundationin perustaja

Lue lisää Wildhood Foundationista

Wildhoodin missio

  • Mahdollistaa ja laajentaa toimia, joilla suojellaan luonnonvaraisia eläimiä ja luontoa.
  • Lisätä tietoa luonnonvaraisiin eläimiin ja niiden ympäristöön kohdistuvista uhkista.
  • Vaikutetaan julkiseen mielipiteeseen ja lainsäädäntöön keskustelun ja poliittisen työn avulla.

Wildhoodia tukemalla mahdollistamme…

  • Naispuolisten puistonvartijoiden rekrytoinnin ja koulutuksen.
  • Koirien koulutuksen, joka auttaa puistonvartijoita heidän työssään.
  • Stipendit erämaita ympäröivillä alueilla sijaitseville koululaisille.