Contact by mail

Kuinka uhkien havaitseminen ympäristössä tapahtuu?

Tietoturva

23/11/2022


Organisaatiot voivat käyttää monia erilaisia ratkaisuja havaitakseen järjestelmiensä tietoturvauhkia. Yleisesti ottaen tietoturvatietojen ja -tapahtumien hallintajärjestelmät ovat kuitenkin hyvä alusta ja väline uhkien havaitsemiseen ympäristössäsi. Kaikki saapuvat tiedot korreloidaan ja analysoidaan sääntöjen ja tekoälyn avulla, jotka auttavat organisaatioita tunnistamaan uhkia, kuten esimerkiksi haittaohjelmien toimintaa tai muita uhkaajien käyttämiä taktiikoita.

Mitä on keskitetty lokienhallinta?

Keskitetty lokienhallinta on järjestelmä, joka yhdistää kaikki verkkojen, infrastruktuurin ja sovellusten lokitiedot yhteen paikkaan tallennusta ja analysointia varten. Miksi sitten tarvitset keskitettyä lokienhallintajärjestelmää eli CLM-järjestelmää? Syitä on useita, mutta ensisijainen syy on turvallisuus. Tietoturvaloukkauksia halutaan tutkia nopeasti ja laajasti, eikä se ole mahdollista, jos koko IT-ympäristön lokitietoja pitää alkaa käydä manuaalisesti läpi. Ja yhä useammin uhkaajat myös poistavat lokit järjestelmistäsi, jolloin on lähes mahdotonta tietää, mitä tapahtui. Sen sijaan voit lähettää kaikki lokit erilliseen ja keskitettyyn lokienhallintajärjestelmäämme.

Miten voit analysoida uhkia ennakoivasti SIEMin avulla?

SIEM voi löytää kaikki tietoturvaloukkaukset koko IT-ympäristöstä. Kun mahdollinen tietoturvaloukkaus havaitaan, tietoturvaryhmälle lähetetään hälytys ja heitä pyydetään tutkimaan ja löytämään meneillään olevat tietoturvaloukkaukset. SIEMiä voi kuitenkin käyttää myös uhkien metsästykseen, jotta uhkia voidaan löytää ennen hälytyksen laukeamista. Tällä tavoin uhkien metsästys muuttaa SIEMin reaktiivisesta lähestymistavasta proaktiiviseksi. Uhkametsästys seuraa ja eliminoi aggressiivisesti digitaalisia hyökkäyksiä yritysverkoissa ja vähentää mahdollisia tietovuotoja ja kokonaisriskiä.

NetNordicissa me teemme proaktiivista uhkien metsästystä SIEMin avulla. Siihen sisältyy perusteellinen seuranta ja korjausten hallinta. SIEM-alusta itsessään on monimutkainen työkalu, ja tässä kohtaa NetNordic SOC:n tietoturva-asiantuntijat tulevat mukaan kuvaan. Tietoturva-asiantuntijamme voivat hallinnoida usein toistuvaa viritystyötä, jotta järjestelmä toimii oikein. Loppujen lopuksi tarvitset myös tietoturva-asiantuntijan analysoimaan kaikki saamasi tietoturvahälytyksiä 24/7 – NetNordic SOC voi auttaa sinua kaikessa tässä ja paljon muussakin!

NetNordic SOC

Security Operations Center, tuttavallisemmin SOC-palvelu, tuo turvan yritykseesi osaavan henkilöstön, lokienhallinnan, tietoturvavalvonnan ja poikkeusten käsittelyn avulla – aina kiinteään hintaan.

NetNordic_SOC_2-1024x918

Viimeisimmät sisällöt - Tietoturva