08/12/2022

Tietoturvaseteli auttaa yritystäsi kattamaan tietoturvan kehittämisen kuluja

Valtioneuvos on tehnyt lokakuussa päätöksen määräaikaisesta yrityksille myönnettävästä tietoturvan kehittämisen tuesta eli niin sanotusta tietoturvasetelistä. Setelillä suomalaiset pienet ja keskisuuret yritykset kattavat kuluja kyberturvallisuutensa kehittämisestä, ja näin ollen rakennamme yhdessä kriisinkestävämpiä yhteiskunnalle välttämättömiä perusrakenteita, palveluja ja niihin liittyviä toimintoja.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom myöntää yhteensä 6 miljoonaa euroa määrärahaa Suomeen rekisteröityneille yrityksille, jotka toimivat yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla. Joko 15 000 euron tai 100 000 euron tietoturvasetelin voi käyttää summasta riippuen tarkastus- tai arviointityöhön, testauksiin, tai turvatasoa parantaviin hankintoihin. Lisätietoa tuesta ja sen hakemisesta voit lukea Valtioneuvoksen sivuilta, sekä Traficomin sivuilta.

Tietoturvaseteli käy siis maksuvälineeksi NetNordicin tietoturvapalveluille. Palvelutarjontaamme kuuluu niin arviointi-, testaus, ja kehitysyöt, henkilökunnan koulutus sosiaalisten uhkien torjumiseksi sekä myös olemassa olevien vastuuhenkilöiden työn tukeminen. Osa tuen hakuprosessia on myös kehitystyön suunnittelu, jossa olemme mielellämme apunasi.

Yrityksen tietoturva koostuu monesta eri osasta, ja sen kokonaisuuden hahmottaminen voi joskus olla haastavaa – ammattilaisen tehtävä onkin huomioida tämä kaikki. Esimerkiksi osa-alue, jota harvoin mietitään kyberturvallisuuteen liittyen, on myös fyysinen turva. Kuinka helppoa uhkatoimijalla olisi esimerkiksi päästä sisään toimistoon ja hankkia tärkeitä dokumentteja paperisena? Entä kuinka hybridityöskentely on otettu huomioon tietoturvassa? Kun auditoit tietoturvasi tason luotettavan ja ammattitaitoisen kumppanin kanssa, on kaikki mahdolliset seikat otettu huomioon.

Haku aukeaa 1. joulukuuta, ja tuki on käytettävissä hankkeisiin 1.12.2022 – 31.12.2024 välisenä aikana. Huomioithan siis, että tukea myönnetään vain toimenpiteisiin, jotka ovat syntyneen tukihakemuksen jättämisen jälkeen tai viimeistään 31.12.2024. Lisäksi, jos hakuprosessi tai kriteerit herättävät kysymyksiä, voit osallistua Traficomin yrityksille järjestämään Teams-webinaariin joko 11.1. 2023 klo 9-11 tai 13.2.2023 klo 13-15. Osallistumisohjeet webinaariin Traficom julkaisee myöhemmin sivuillaan tai sosiaalisen median kanavissaan.

Lisätiedot:

Tero Onttonen, Cyber Security Sales Director, NetNordic Finland Oy
tero.onttonen@netnordic.com, puhelin: +358400274974

NetNordic on pohjoismainen järjestelmäintegraattori ja palvelutoimittaja. Olemme erikoistuneet tarjoamaan palveluita ja ratkaisuja liiketoiminnalle kriittisten infrastruktuurien saralla aina tietoturvasta, turvallisiin pilvipohjaisiin konesaleihin, turvallisiin tietoverkkoihin ja turvalliseen yritysviestintään. Elämme teknologialle ja rakastamme älykkäitä ratkaisuja. Pyrkimyksemme on olla yrityksesi paras kumppani – Best Companion.

Fiarone on tietoturvan ja tietoturvakeskuspalveluiden erityisosaaja ja edelläkävijä Suomessa, jonka NetNordic on ostanut joulukuussa 2021. Fiaronen ja NetNordicin yhdistymisen myötä tarjoamme asiakkaillemme markkinoiden johtavaa SOC-palvelua, tietoturvakeskuspalvelua, ja vahvaa asiantuntijuutta yritysten tietoturvan tukemisessa. SOC-palvelumme on ISO 27001 sertifioitu, joka todistaa korkeat vaatimukset laadun suhteen yrityksen jokaisessa toiminnossa.

Contact by mail