Contact by mail

16/04/2021

Würth

Työkalu- ja tarvikealaan erikoistunut Würth Oy:n yhteistyö NetNordicin kanssa kattaa IBM-palvelinympäristön, tallennuksen ja varmistuksen sekä jatkuvat palvelut.

Würthin sovellusten 24/7-käytettävyys varmistetaan NetNordicin suunnittelemalla ja toteuttamalla edistyksellisellä laitteistoarkkitehtuurilla.

Würth myy ja toimittaa Suomessa noin 70.000 varastoitua tuotetta, ja yrityksen liikevaihto oli vuonna 2016 noin 281 miljoonaa euroa.

”NetNordic on uudistanut konesaliympäristöämme tallennuksen ja varmistuksen osalta sekä tarjoaa kokonaisuudelle myös jatkuvat palvelut”, sanoo Würthin teknologiapäällikkö Markku Sulasalmi.

”Vastuunkantaja löytyy nyt helpommin, kun yksi taho vastaa laajemmasta kokonaisuudesta. Heillä on vankkaa teknistä osaamista. Kokonaisuus on suunniteltu siten, että kaikki laitteet toimivat hyvin yhteen.”

Uudistettu konesaliympäristö sisältää palvelimien lisäksi All-Flash-tallennusratkaisun, tallennusverkon sekä varmistusratkaisun.

”Arvostamme kaikkea NetNordicin osaamista todella korkealle.”

– Markku Sulasalmi, teknologiapäällikkö, Würth

Yhteen toimiva laiteympäristö

Würth työllistää Suomessa lähes 1200 henkilöä, ja sen logistiikkakeskus sijaitsee Riihimäellä. Würth on palveluntuottaja, joka huolehtii teollisuuden, rakentamisen ja kunnossapidon työkaluista sekä tarvikkeista.

”Toimitamme aamulla tilatut tuotteet seuraavana päivänä asiakkaillemme koko maan laajuisesti ja yli 99 prosentin toimitusvarmuudella. Myymme työturvavarusteita, kiinnitystarvikkeita, työkaluja, sähkö- ja akkukoneita sekä huolto- ja rakennuskemikaaleja noin 200 Würth Center -myymälästä. Meillä on myös suurissa hankkeissa projektikeskuksia, joista palvelemme urakoitsijoita”, sanoo Sulasalmi.

Tietojärjestelmät, kuten toiminnanohjaus, ovat yrityksen toimintojen keskiössä. ”Joidenkin tietojärjestelmien pitää olla käytettävissä käytännössä 24/7. Vaadimme myös NetNordicilta käytettävyyttä ja joustoa silloin kun toimintamme turvaaminen sitä vaatii.”

Tallennus- ja varmistusjärjestelmien suunnittelussa arvioitiin muun muassa vasteaikoja sekä suoritettiin käyttökuormatestejä. Toteutettu arkkitehtuuri tarjoaa suorituskykyä ja korkeaa käytettävyyttä Würthin vaativiin tarpeisiin lähivuosien ajaksi. Edistyksellisen All-Flash-tallennusteknologian ansiosta palvelimien laskentatehoa voidaan hyödyntää erittäin tehokkaasti.

”Konesalilaitteet toimivat yhteen optimaalisella tavalla, kun kokonaisuus on hyvin mietitty. Pullonkauloja ei pääse syntymään eri järjestelmiin, ja toteutettu arkkitehtuuri mahdollistaa liiketoimintamme kasvattamisen”, kertoo yrityksen teknologiatiimiä vetävä Sulasalmi. ”Saadaksemme hankitusta kapasiteetista maksimaalisen hyödyn, käytämme järjestelmän mahdollistamia ominaisuuksia kuten pikakopioita, datan pakkaamista ja deduplikointia.”

Näkyvyys tuo vakautta

Uudistettu arkkitehtuuri on vastannut Sulasalmen mukaan Würthin liiketoiminnan tarpeisiin. Vikasietoisuus ja järjestelmien käytettävyys on ollut hyvällä tasolla. Würth hoitaa päivittäisen operoinnin ja ylläpidon. NetNordicin tehtävänä on tukea ja ehdottaa kehityspolkuja.

”Uudistettu ympäristö on vastannut odotuksiamme. Toiminnanohjauksen käytettävyys on ollut hyvällä tasolla. Muutamista häiriö- ja poikkeustilanteista huolimatta ympäristö on toiminut myös näiden aikana keskeytyksettä. Tämä kertoo osaltaan hyvästä suunnittelusta ja toimivasta ympäristöstä. NetNordicin asiantuntijat ovat sitoutuneita järjestelmiemme toimivuuteen, ja osaamista löytyy eri osa-alueille. He ovat helposti lähestyttävissä, eivätkä hanskat putoa kiperissäkään tilanteissa.”

Näkyvyys konesaliympäristöön on parantunut, ja ympäristön toimivuutta voidaan seurata tarkasti.

”Haluamme katsoa myös tulevaan. NetNordic on tuonut meille syventyneen yhteistyön myötä kuukausiraportit ja näiden läpikäymiseen keskittyvät säännölliset tapaamiset. Raporteissa kerrotaan selkeästi eri järjestelmien tila ja mihin olemme menossa. Osaamme näin olleen yhdessä suunnitella mihin suuntaan järjestelmiä viemme seuraavien kuukausien ja vuosien aikana. Pystymme ennakoimaan tilanteet sekä reagoimaan hyvissä ajoin, ennen kuin niistä tulee kiireellisiä. Yllätyksiä ei pääse syntymään. Kapasiteetti ja suorituskyky riittävät laitteiden koko elinkaaren ajaksi.”

NetNordic tarjoaa Würthille:

  • Skaalautuvan ja vikasietoisen konesaliympäristön (palvelimet, levyjärjestelmät, tallennusverkko ja  varmistusratkaisu) suunnittelun ja toimituksen.
  • Tukea jatkuvana palveluna koko toimitetulle konesaliratkaisulle.
  • Valvontaa ja kattavat raportit konesaliympäristön toimivuudesta.
  • Teknologiaosaamista sekä konsultointia konesali-ympäristön kehittämisessä.