Contact by mail

30/04/2021

Fennia

Fennian liiketoiminta-alustojen tulee olla toiminnassa 24/7/365. Tämän varmistamiseksi NetNordic toteutti konesalien modernisoinnin Nutanix- ja Cohesity- teknologioilla, joilla taataan kustannustehokas, skaalautuva ja vikasietoinen alusta.

ICT:n rooli on hyvin keskeisessä osassa Fennialla. Fennian omien asiantuntijoiden sekä konsulttien toimesta valvotaan heidän liiketoimintansa alustoja, varmistaen että toiminnot ovat käytettävissä vuoden jokaisena päivänä. Toimintojen jatkuvuuden varmistamiseksi, vaaditaan myös jatkuvaa ylläpitoa Fennian asiantuntijoilta.

Videolla IT-infrastructure Manager Caj-Peter Koschin kertoo konesalin modernistointi -projektista Fennialla.

Vikasietoituus avainasemassa lopputulosta suunnitellessa

Fennian liiketoiminnalle on ensisijaisen tärkeää toimia vikasietoisilla järjestelmillä. Vain näin, heidän on mahdollista tarjota asiakkailleen palveluita ympäri vuorokauden – kauppa kun käy riippumatta kellonajasta.

Fennian konesalien modernisoinnin tavoitteena olikin luoda vikasietoinen, mutta myös kustannustehokas ja skaalautuva alusta heidän käyttöönsä. Uudeksi virtualisointiratkaisuksi valikoitui moderni ja luotettava Nutanix, ja kyseisen klusterin varmistuksiin liittyen valinnaksi muodostui Cohesity – tämä kun vertailujen jälkeen osoittautui monipuolisimmaksi Fennian tarpeisiin, kaikista evaluoiduista vaihtoehdoista.

Projektin päätyttyä tavoitteet “täyttyivät täydellisesti” Caj-Peter Koschinin mielestä, Fennian IT-infrastructure Manager – “Saimme rakennettua oman Private Cloud -ympäristön ja pystymme nyt elämään ns. hybridimaailmassa pilviteknologian kanssa” hän toteaa.

Yhteistyöllä merkittävä rooli

NetNordicilla oli aktiivinen rooli jokaisessa projektivaiheessa – NetNordicin asiantuntijat suunnittelivat ja määrittelivät kokonaisuuden sekä osallistuivat toteutukseen yhteistyössä Fennian asiantuntijoiden kanssa.

“Koko projektin aikana NetNordicin asiantuntijat olivat saatavilla aina silloin, kun oli tarvetta” Koschin toteaa.

Hyvällä yhteistyöllä viritetyn projektin jälkeen, NetNordicin keskeinen rooli on jäänyt pysyväksi Fennian arkeen. Yhteistyötä jatkettiin jatkuvien palveluiden muodossa, osana Fennian asiantuntijaverkostoa.

“Yhteistyö NetNordicin kanssa sujui sen verran hyvin, että teimme myös sopimuksen jatkuvista palveluista projektin jälkeen. Olemme erittäin tyytyväisiä saamaamme palveluun sekä Nutanix- että Cohesity- alustojen osalta” Koschin kertoo.

Fennia yrityksenä

Fennia-konserni on yritysten, yrittäjien ja henkilöasiakkaiden taloudellisen turvallisuuden kumppani. Fennialla työskentelee yli 1,000 ihmistäja n. 30 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Pääkonttori sijaitsee Pasilassa Helsingissä. Lue lisää täältä: www.fennia.fi