Contact by mail

Verkkokatkot historiaan Out-of-Band verkon hallinnalla

Tietoverkot

03/06/2021


Tapa, jolla useimmat yritykset harjoittavat liiketoimintaa, on muuttunut dramaattisesti viime kuukausien aikana. Eräs menestystekijä on kuitenkin pysynyt samana – tarve jatkuvaan käytettävyyteen. Verkon resilienssi, sietokyky, ei ole koskaan ollut tärkeämpää.

Tänään jokainen organisaatio tarvitsee turvallisen, aina toimivan etäkäyttömahdollisuuden kriittisille laitteilleen.

Verkkokatkot luovat merkittäviä kustannuksia yrityksille


IoT-aloitteet, yhdistettävyyden nousu ja jatkuva siirtyminen pilveen ovat aiheuttaneet kaikkien toimialojen muuttumisen yhä virtuaalisemmiksi. Siihen lisätään kotoa käsin työskentelevät työntekijät ja etäsijainteihin matkustamisen hankaluus sekä se, että verkoista tulee yhä hajautetumpia ja haasteellisempia hallita. Nämä kaikki synnyttävät enemmän haavoittuvuuksia, jotka voivat kasvattaa katkojen todennäköisyyttä.

Opengear, verkon resilienssin johtava yritys, suoritti riippumattoman tutkimuksen 500 IT-päätöksentekijän keskuudessa. Tutkimuksessa tuli ilmi, että yli puolella yrityksistä oli ollut neljä katkosta vuoden aikana. Tuli myös ilmi, että lähes kolmasosa oli menettänyt yli miljoonan viime vuoden aikana verkkokatkosten takia. On selvää, että tällaiseen kustannukseen useimmilla yrityksillä ei ole varaa.

Verkkokatkojen tyypillisimmät syyt


Miksi verkkokatkoja tapahtuu? Inhimilliset virheet, kyberhyökkäykset ja ympäristöolosuhteet ovat muutamia tekijöitä. Eräs yleisimmistä syistä on kuitenkin ensisijaisen verkon viimeisen mailin haavoittuvuus – kaikki toimiston, sivukonttorin tai etäsijainnin verkkoliikenne kanavoidaan yksittäisten linkkien kautta.

Yrityksen ISP:lle siirrettävän tiedon määrä riippuu linkin kaistanleveydestä. Tämä pullonkaula voi johtaa verkon ruuhkautumiseen, mikä asettaa organisaation alttiiksi kyberhyökkäyksille ja inhimillisille virheille, joista voi seurata merkittäviä häiriöitä aiheuttava katko.

Millä tahansa käyttökatkolla voi olla merkittävä vaikutus asiakaskokemukseen, tuottoihin ja liiketoimintaan. Juuri tämän välttämiseksi sekä samalla yrityksen jatkuvuuden turvaamiseksi, yritykset hyödyntävät Opengear Smart Out-of-Band -hallintaratkaisua.

Out-of-Band ja In-Band eroavaisuudet

Verkkoa voi hallita kahdella tapaa: kaistan sisäpuolinen hallinta (”In-Band”) tai kaistan ulkopuolinen (”Out-of-Band”).

Kaistan sisäpuolista hallintaa on se, kun laitteita hallitaan käyttäen telnetin kaltaisia protokollia, SSH-yhteydellä reitittimeen tai jollakin SNMP-pohjaisella työvälineellä. Data, tuotannon ja hallinnon liikenne käyttävät samaa polkua tiedonsiirtoon eri elementtien välillä, joten useimmille yrityksille tämä lähestymistapa ei riitä. Kun katko tapahtuu eikä sinulla ole vaihtoehtoista reittiä ensisijaiseen verkkoon, sinut on lukittu ulos hallintatasolta. Tämä lisää turvallisuushaavoittuvuuksia ja varmistaa, että mitään laitteistasi ei voida tavoittaa.

Kaistan ulkopuolinen hallinta Opengearin avulla on hyvin yksinkertaista. Se antaa toisen tavan muodostaa suojattu yhteys etälaitteisiin yhteyskatkon sattuessa. Se toimii vaihtoehtoisena tai toissijaisena pääsyreittinä, ja yhdistettynä Failover to CellularTM -yhteyteen yrityksillä on riittävästi kaistanleveyttä tunnistaa ongelma ja korjata se – kaikki tämä keskeyttämättä normaalia liiketoimintaa tai ilman käyntiä paikan päällä.

Tämä tarkoittaa, että autojen ei tarvitse kulkea eikä viime hetken ryntäilyä etäkohteeseen tarvita, mikä on aina ollut välttämätöntä kaikentyyppisissä organisaatioissa. Kun käyttöönotot hajautetuissa, etäisissä toimipisteissä lisääntyvät ja nykyiset matkustusrajoitukset otetaan huomioon, kaistan ulkopuolinen yhteys on välttämätön verkkosuunnittelijoille.

Verkon resilienssin alusta

Opengearin verkon resilienssin alusta tarjoaa jatkuvasti toiminnassa olevan turvallisen ensimmäisen päivän tarjonnan ja päivittäisen laitteiden hallinnan, kun pääverkko on alhaalla. Alusta sisältää Smart OOBTM -konsolipalvelimet sekä NetOps-konsolipalvelimet, joita hallitaan keskitetysti Lighthouse-hallintaohjelmistolla.

Konsolipalvelun sijoittaminen jokaiseen toimipisteeseen luo riippumattoman hallintatason, jossa suunnittelijat voivat aina käyttää verkkoa.

opengear lighthouse
Lighthouse-hallintaohjelmisto keskittää verkon hallinnan.

Käyttämällä tavallisia NetOps-työkaluja, kuten Docker-kontteja ja ajonaikaisia Python-ympäristöjä, näitä laitteita voidaan käyttää myös toistuvien prosessien automatisointiin ja älykkyyden lisäämiseksi verkkoon.

Kenelle Out-of-Band on tehty?


Mitkä yritykset voivat käyttää Opengearin resilienssialustaa? Ketkä tahansa! Tänään yli 75% Fortune 500 -yrityksistä luottaa Opengeariin – kuten myös tuhannet globaalit julkisen ja yksityisen sektorin organisaatiot.

Haasteet, jotka ratkaistaan ottamalla käyttöön Opengearin älykäs Out-of-Band ratkaisu
Etäyhteyksien varmistaminenJärjestelmän käyttökatkojen vähentäminenKyberturvallisuus­hyökkäyksetKatastrofipalautusten käsittely
Seisokkien vähentäminenTarjoa uusia toimipisteitä tai määritä uudelleen olemassa oleviaVarmista turvalliset etäyhteydetTäydennä verkon päivitykset
Varmista liiketoiminnan jatkuvuusTäytä palvelutaso­sopimuksetOhita sivuston käytön tai matkustuksen rajoituksetVähennä vasteaikoja – keskimääräistä korjausaikaa
Täytä turvallisuus- ja vaatimustenmukai­suusvaatimuksetLisää SD-WAN-käyttöönottoihinHallitse enemmän IT:tä vähemmillä resursseillaLievitä verkko- ja IT-tiimin henkilöstö­puutteitaOut-of-Band on verkkosuunnittelijoiden verkko. Kun katko tapahtuu, se pitää sinut ja yrityksesi toiminnassa. Opengearin ratkaisut tukevat yritystä aina käyttöönotosta alkaen ja ovat mukana verkkojen jokapäiväisessä hallinnassa ja käytössä – sekä silloin, kun verkko menee alas.

NetNordic toimittaa Opengear tuotteet.


Lue lisää NetNordicin tarjoamista verkkoratkaisuista.

Tutustu lisää Opengear Out-of-Band ratkaisuihin lukaisemalla opas!

Why You Need Out-of-Band Management -oppaassa selviää mm:

Mitä Out-of-Band ratkaisut maksavat ja mitä konkreettisia säästöjä ne luovat?
Millaisia ratkaisut ovat?
Esimerkkejä käyttökohteista

Täytä lomake ja pääset heti lukemaan oppaan.

 

Viimeisimmät sisällöt - Tietoverkot